Ciorba radauteana

de gaby_duceag in Ciorbe, 28 Dec 2011 | 69384 vizualizari

 

Una dintre ciorbele preferate ale familiei este ciorba radauteana care nu lipseste niciodata de pe mesele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)
  • 300-400 gr smantana grasa
  • 2-3 galbenusuri de ou(de preferat oua de casa)
  • 1-2 linguri faina
  • o bucata de morcov pentru calit
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • otet
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.

Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.
Pui iar pe foc ciorba radauteana.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.
Iei oala deoparte si torni usor amestecul in ciorba radauteana , imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).
Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat
Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba radauteana  pentru a da o culoare frumoasa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La servire in ciorba radauteana se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.

2

poti drege ciorba adaugand usturoiul pisat amestecat cu putin cimbru intr-o strecuratoare si sa torni  ciorba clocotita tinand strecuratoarea deasupra ciorbei

3

poti drege ciorba cu lamaie, nu cu otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie de post