Clatite brasovene

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2010 | 14960 vizualizari

 

Ce pot sa spun decat........foarte bune, te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. clatite:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg ciuperci(sau carne de pui,sau ficatei, sau muschiulet de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei(untura)
  • 1 legatura marar
  • cimbru uscat
  • tarhon cateva frunze
  • sare, piper, boia
  • Ptr. crusta:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • 4-5 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. 

Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si se prajesc ceapa si ciupercile impreuna. Se amesteca faina cu laptele si cu ouale, se toarna peste ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga umplutura. Se toaca mararul si tarhonul si se amesteca cu umplutura.

Se prajesc clatitele mai grosute intr-o tigaie mare. Ies cam 12-13 clatite din aceasta cantitate.Se umplu clatitele calde cu umplutura de mai sus, se ruleaza si se infunda capetele.

Se bat ouale cu un praf de sare, se incinge uleiul in tigaie, apoi se trec clatitele prin ou si prin pesmet si se prajesc pe toate partile pana se coloreaza pesmetul si se face crusta.

Se potrivesc bine cu un sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ciuperci, porumb si cas