Crap ardelenesc

de AlexTeacher in Crap / Caras, 10 Ian 2018 | 7111 vizualizari

 

Am mancat acest preparat in urma cu ceva timp la un eveniment si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de tare incat am vrut sa-l reproduc si eu.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 1 file de crap
  • 3 cartofi fierti
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie
  • putin marar tocat
  • 2 linguri de boia dulce
  • 4 linguri de faina
  • 1 ou
  • 100 g de cascaval afumat
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 100 ml de smantana de gatit
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 lingurite de fresh de lamaie
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap ardelenesc:

Taie cartofii felii groase de 5 mm;

Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai;

Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt;

Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor;

Pune tava in cuptor la 180 de grade C si lasa cartofii acolo sa se rumeneasca;

Asezoneaza crapul cu fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si potriveste de sare si piper;

Amesteca restul de boia cu faina;

Bate oul bine cu un tel;

Tavaleste pestele prin faina, apoi prin ou si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui bine incins;

Scoate-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Taie rosiile rondele;

Rade apoi cascavalul;

Taie apoi toate tipurile de ceapa si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui;

Pune deasupra sare si boia;

Intr-o tava cu hartie de copt asaza un pat de cartofi rumeniti, peste care adauga pestele pane;

Pune ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;

Adauga un alt strat de cartofi, deasupra, urmat de smantana de gatit si cascavalul afumat;

Pune totul in cuptor pana se gratineaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de crap oglindă (salontă)