Creveti in sos de usturoi

de Bya Ralu in Fructe de mare, 1 Feb 2013 | 10000 vizualizari

 

au iesit atat de gustosi,as fi mancat 1 kg singura=)))) reteta e de aici http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi

 

INGREDIENTE

  • creveti
  • 5 catei de usturoi
  • boia dulce,chili,sare
  • 1 lingura vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 zeama lamaie
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de usturoi:

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.

Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii de chili, 2 linguri apa si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o tigaie se pune ulei (cat sa fie pe fundul tigaii) si cand s-a incins uleiul se pun crevetii si foia de dafin. Se lasa circa 2 minute pe ambele parti. Se adauga sosul obtinut, vinul rosu si sucul de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa cca 2 minute maxim ca sa se imbine toate condimentele.

Se servesc cu paine prajita, care o inmuiem in sosul format! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

01.02.2013, 23:01

Micutza Luana 1

20.03.2013, 00:42

awww iamiii tre sa.mi dai macar sa gust )

Bya Ralu 1

20.03.2013, 01:36

)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos.