Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

de Panacris in Fructe de mare, 27 Apr 2020 | 3723 vizualizari

 

 
Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Tăiței chinezești cca. 300 g,
  • Creveți prefierți cca. 100 g,
  • Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
  • Ceapă 1 bucată mare,
  • Legume Wok 1 conservă,
  • Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 300 g,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Sos de soia 3 linguri,
  • Sos de chili 1 linguriță,
  • Sos de pește 3 linguri,
  • Ulei de fistic/alune/arahide 3 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ceapă chinezească
  • chives câteva fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti:

 

Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.

Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul

Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.

Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!! 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei