Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 29 Iul 2015 | 7362 vizualizari

 

Foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. Am improvizat o reteta chinezeasca, cu produsele pe care le-am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei
  • semințe de susan
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia:

Curatam creveții, lăsând doar coada.

Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul.

Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte.

Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

La sfarsit se adauga sosul de soia dark, semintele de susan, se amestecă și se lasă inca 2-3 minute pe foc.  

Serviti  crevetii ca aperitiv .....ii puteti acompania cu orez, salata verde etc.  

Poftă bună !!!

TIPS-URI

1

lasati pentru aspect coada cand curatati crevetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

30.07.2015, 08:23

imi plac crevetii , reteta ta trebuie incercata

dantes 1

30.07.2015, 08:43

Foarte buni!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi