Cum se fac ouale posate

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 20 Mar 2017 | 29465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua
  • paine prajita
  • Pentru servire:
  • bacon
  • sparanghel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac ouale posate:

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat.
Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi.
Prima metoda de posare: pune o oala cu apa la fiert si adauga sare si o lingura cu otet, care va ajuta la coagularea oului.
Sparge oul intr-un bol, fa un mic vartej in apa fierbinte si rastoarna cu grija oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca sa fie moale.
Scoate-l cu grija cu o spumiera si serveste-l pe o felie de paine prajita.
A doua metoda: sparge oul intr-o strecuratoare, ca sa elimini albusul mai lichid, pune-l apoi intr-un bol si la fel ca mai devreme, fa un vartej in apa fierbinte cu sare si otet si pune oul. Daca vrei un ou fiert mai tare, lasa-l 4 minute.
A treia metoda: pune folie alimentara de plastic in bol, sparge oul si leaga-l bine. Pune-l apoi in apa fierbinte si lasa-l sa fiarba 3 minute.
Serveste oul posat alaturi de bacon si sparanghel la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac ouale posate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa asiatica cu bok choy si oua posate