Desert gogosi pufoase

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 24 Noi 2019 | 2142 vizualizari

 

Este una din rețetele mele preferate de gogoși pe care o pregătesc cu mare drag de fiecare dată.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 70 g zahăr
  • 2 buc gălbenușuri
  • după preferințe coaja de la o lămâie
  • 50 g unt topit
  • 5 g sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit.

Turnăm compoziția lichidă peste făină. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat. Frământăm aluatul 10 minute și îl lăsăm 15 minute într-un loc călduț.

Formăm 12 bile de aluat și le lăsăm la dospit 30 de minute. Fiecare bilă va avea între 75 -80 de grame.

Prăjim gogoşile în ulei încins timp de 2 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat