Desert prajitura Boema

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 2451 vizualizari

 

Blat insiropat, glazura de ciocolata, crema de ciocolata si frisca- o prajitura excelenta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 buc oua
  • 180 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 40 gr cacao
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca neindulcita

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 150 gr zahar

Crema:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita

Decor:

  • 400 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 3 linguri zahar pudra
  • 30 gr chipsuri de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am introdus in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Pentru crema am pus pe baie de abur smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si am lasat pana s-a topit ciocolata. Dupa ce crema se raceste complet se mixeaza cateva minute. Eu am lasat-o peste noapte la rece si am mixat-o a doua zi.

Pentru sirop am caramelizat zaharul si apoi am adaugat apa (atentie la aburi), lasand sa fiarba pana s-a topit zaharul intarit. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am insiropat blatul rece.

Pentru glazura am pus pe baie de abur smantana cu cele doua tipuri de ciocolata pana s-a topit ciocolata.

Pentru decor am mixat smantana pentru frisca si apoi am adaugat zaharul pudra.

Pentru asamblare am portionat blatul, am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata calduta. Am lasat sa se intareasca ciocolata, apoi am pus crema de ciocolata si un decor cu frisca si bobite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone