Desert prajitura cu foi si crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 28 Oct 2017 | 10466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • 1 lg otet
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 30 g cacao
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie vanilie (sau esenta vanilie)
  • 70 g faina
  • 750 ml lapte
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lg ulei
  • ornamente ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de vanilie:

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar intr-un vas se amesteca galbenusurile de ou cu zahar, semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta vanilie), apoi puneti faina si putin lapte cald. Acest amestec se toarna, cand laptele da in clocot si se amesteca continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, la foc mic. Se lasa 10 minute la racit si se presara zahar pudra.

Glazura: Se fierbe pe baie de aburi ciocolata, cu 2 lg ulei.

Se pune oala cu crema la racit, intr-o alta oala mai mare, plina cu apa rece. Cand este calduta, se adauga crema treptat peste unt. (de la temperatura camerei).

Se pune jumatate de crema peste primul blat, apoi pe al doilea restul si se pune glazura de ciocolata si ornamentele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''criminala''