Escalop de caprior cu coniac

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Mar 2021 | 7191 vizualizari

 

 Cu tot respectul pentru casele regale. Nici un rege nu a mancat asa ceva !!!! In bucataria mea a mirosit grozav de bine in timpul prepararii iar sotul 3 zile a pomenit intr-una cat de bun a fost.  Mi-am dorit ca sa obtin un preparat suculent cu carnea moale si aromata. Ce-i drept si carnea a fost de prima calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1.2 Kg carne caprior
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita scprtisoara macinata
  • 1/2 piper negru macinat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • sare
  • 8 linguri faina alba
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri untura proaspata de porc
  • 500 ml suc rosii preparat in casa
  • 100 ml coniac de casa - de prima calitate
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta tarhon uscat
  • 500 gr tagliatelle cu ou- de calitate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de caprior cu coniac:

  1. Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore .
  2. Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin.
  3. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara.
  4. Datii feliile de carne prin faina alba si le prajiti in untura incinsa .
  5. Prajirea se face pe ambele parti  cam cate 2 minute . Astfel se sigileaza gusturile in carne si veti obtine o felie de escalop suculenta si aromata .
  6.  Ceapa rosie si usturoiul se toaca marunt si se praajesc usor in aceiasi grasime in care ati prajit si carnea .
  7. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se toarna deasupra coniacul si sucul de rosiii .
  8. Introduceti inapoi in cratita carnea si sarati .
  9. Aruncati deasupra o foaie de dafin , boiaua dulce si crengutele de mirodenii .
  10. Fierbeti totul inca 30 minute la foc domol .
  11. Eu fierb fara capac pentru ca alcoolul sa se poata evapora .
  12. Daca este necesar mai adugati putina apa in cazul ca sosul scade prea tare.
  13. Incercati carnea daca este patrunsa si gustati . Adugati sare sau piper daca mai doriti .
  14. Serviti alaturi de escalopul de caprior garnitura preferata .
  15. Noi am avut taliagtelle cu ou .
  16.  Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!!
  17. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Carnea de vanat fiind seaca se poate folosi la gatirea ei grasime .

2

Daca nu aveti untura proaspata d eporc folositi un amestec egal de ulei cu unt .

3

Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de caprior cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci