Estonian Kringel

de - Andreea - in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 4530 vizualizari

 

Îmi pare perfect pentru masa de Craciun !!! Usor de facut dar de un foarte mare efect !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr unt

Pentru uns:

  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.

Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colac cu scortisoara