Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez

de Satisfyyourcravings in Peste, 2 Dec 2017 | 2052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 85 grame orez Basmati
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 chili
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 vanata
  • 2 lingurita Paprika pudra
  • 80 grame tapenade din rosii
  • 2 bucati filet de peste alb (eu am folosit egrefin)
  • 150 grame supa clara de legume (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute.

Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza semintele de la chili, se taie rondele, apoi se toaca rosiile si vanata in cuburi. 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se gatesc ceapa, usturoiul si chili 2 minute, la foc mediu. Se adauga rosiile si otetul balsamic si se mai gatesc 2 minute. 

Se adauga vanata, paprika pudra si jumatate din cantitatea de tapenade si se gatesc 1 minut. Se adauga supa de legume, se acopera cu un capac si se lasa 10-12 minute, pana cand vanata s-a inmuiat. Se adauga sare si piper. 

Intre timp, se presara sare si piper pe bucatile de peste, se intorc bucatile si se ung cu restul de tapenade. Se gatesc in cuptor, 6-8 minute. 

Se servesc cu orez si ratatouille.

Daca ti-a placut reteta noastra "Filet de peste alb cu tapenade din rosii, ratatouille si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar