Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

de cristeena20 in Peste, 27 Mar 2020 | 2864 vizualizari

 

O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (fara oase)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 rosii bine copate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline,sare,piper alb
  • curry
  • chilly
  • 1 pahar lapte de cocos
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cana orez jasmine
  • 2 cani apa
  • o bucatica baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos:

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Intr-o cratita/tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul; lasam sa scada si sa devina cremos. Adaugam pestele, punem capacul, lasam 2-3 minute, apoi intoarcem filetele pe cealalta parte. Mai lasam sa se fiarba in sos, apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca mai adaugam condimente, nu uitam chilly picant -sau sos picant; mAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.

Acoperim si stingem focul.

Intre timp am facut un orez alb. Eu am ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun), am fiert cu putin ulei de malsine si apa, am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta. 

Nu uitati vinul alb alaturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras in solzi si sare