Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto

de Satisfyyourcravings in Fusilli, 4 Dec 2018 | 2559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 dovleac (500 grame)
  • 200 grame rosii cherry
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genovese
  • 50 grame Parmezan ras
  • 200 fusilli sau alte paste scurte
  • 2 linguri cu varf crema de branza sau creme fraiche
  • 75 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm.

Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare, piper si ulei. Se amesteca bine. Se coace pe raftul superior al cuptorului 30-35 de minute.

Rosiile se taie in jumatati si se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, putin ulei de masline si otetul. Dupa ce dovleacul a fost in cuptor 10 minute, se intoarce si se impinge spre una din jumatatile tavii. Se cealalta jumatate se aseaza rosiile. Se mai coc inca 20-25 de minute. 

Ceapa se taie julienne si se soteaza in putin ulei, la foc mic, 8-10 minute pana se inmoaie. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa, pastrand o parte din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto, ceapa caramelizata si crema de branza. 

Se adauga rosiile si dovleacul copt, impreuna cu sucurile din tava si se amesteca cu grija. Se adauga sare si piper dupa gust, 3/4 din cantitatea de Parmezan ras si putin din apa in care au fiert pastele pentru a obtine un sos cremos. La final, se adauga rucola. Se amesteca usor si se servesc imediat cu restul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ton