Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

de simona72 in Retete Delikat, 12 Iul 2018 | 3318 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor produse cu ingrediente naturale. De ce? Pentru ca mai mereu suntem in cautare de produse bune, de calitate si cel mai important fara nici un aditiv alimentar adaugat. Am descoperit produsele de la Delikat, caci despre ele este vorba si am ramas impresionata. Noua gamă include atât produse cu sare, cât și fără, în funcție de destinația de utilizare a produsului. Noile produse corespund, în ceea ce privește aportul de sare, unui consum zilnic de 5 – 6 g, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătații. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu și niciun alt potențiator de aromă.
Astazi am folosit legume la reteta de baza. Si pentru a le pune in valoare am ales ierburile de gradina si boiaua dulce de la Delikat. Ierburile de gradina le poti folosi in tocanite, fripturi, garnituri, supe si chiar salate. Stiati ca boiaua de ardei este obtinuta prin pisarea mai multor varietati de ardei, gustul lor putand fi dulce sau iute? Culoarea este si ea importanta, putand varia de la rosu aprins pana la maroniu ruginiu, iar aroma este usor intepatoare.
Daca v-am facut curiosi sper sa urmariti in continuare reteta mea, dar si celelalte retete care urmeaza, toate imbogatite cu condimente Delikat!!!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba de marime medie
  • 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
  • 1 graunte de usturoi
  • Jumatate dintr-un dovlecel, mic si el
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingurita concentrat de ardei
  • Sare dupa gust
  • Piper proaspat rasnit, boia de ardei dulce, ierburi de gradina, toate de la Delikat
  • 2 oua proaspete
  • Pentru servit: Branza maturata(optional)
  • Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano Delikat
  • Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor Delikat)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina:

Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic.

Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul, il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine J) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.

Ouale romanesti sau oua posate se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba, se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neaparat sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se asaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit si galbenusul se revarsa…

Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se asaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.

 Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.

 

 

TIPS-URI

1

Cum verificati daca ouale sunt proaspete? Se pune apa intr-un pahar. Se pune oul: daca acesta se duce la fund si sta intr-o parte inseamna ca este proaspat, daca se duce la fund si sta cu varful in sus inseamna ca are peste 2 saptamani, daca se ridica la suprafata are mai mult de 2 luni...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc in sos de mustar