Israeli Shakshouka

de dentistutza in Mancaruri de legume, 6 Sep 2010 | 10808 vizualizari

 

In Israel se manaca o varietate mare de specialitati. Este firesc, acolo traiesc oameni care provin din toate colturile lumii si fiecare gateste "ca la mama lui acasa".
Am incercat acest fel atat facut in casa cat si in restaurante. Se mananca direct din tava in care este preparat,fierbinte si acompaniat de pite calde (pita este lipia orientala care se desface ca un buzunarel si poate fi umpluta cu felurite bunatati.Apropo, mancarea de strada cea mai populara in Israel este "falafel in pita").
Shakshouka se face usor dar nu trebuie sa ii lipseasca gustul specific, acela dat de mirodenia numita Oriental Cumin sau Camun care se gaseste si la Bucuresti in orice magazin cu produse arabesti.
Garantez ca pentru iubitorii mancarurilor cu legume este o adevarata desfatare.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 rosii grase
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml. ulei masline
  • 50 ml. vin alb
  • sare, camun,boia de ardei dulce, 2 frunze dafin,1 lingurita zahar
  • 4 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Israeli Shakshouka:

Rosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama.

Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt.

Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu usturoiul, frunzele de dafin si 1/2 lingurita boia.Dupa 2-3 minute scoatem frunzele de dafin si adaugam ceapa si ardeiul. Acestea se amesteca usor pe foc potrivit pana ce ardeiul incepe sa miroasa a copt. Se pun si  rosiile,se amesteca bine si cand incep sa-si lase sucul se adauga mirodeniile dupa gust,inclusiv zaharul. Amestecand din cand in cand se lasa la foc moale cam 8 minute si se dauga vinul alb. Cand acesta a patruns bine in compozitie se adauga ouale astfel : fiecare ou se sparge cu grija intr-o canuta si se pune facand cu lingura o mica gropita in legumele care fierb ,la oarece distanta unul de celalat. Se lasa totul pe foc mic sa fiarba pana ce se gateste oul si este invelit in albus intarit. Galbenusul trebuie sa ramana moale.

Se serveste imediat.

TIPS-URI

1

e buna usor picanta asa ca mirodeniile merg puse cu mana larga si cine doreste poate pune si piper sau ardei iute sau praf de chilli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Israeli Shakshouka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

06.09.2010, 23:47

Si eu vreau o portie

RuxyRux 1

18.11.2010, 20:28

Da, perfecta pentru gustul meu

adry88 1

30.05.2011, 20:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida intreaga la cuptor