Macrou a la grec

de LicutaMarin in Peste, 12 Iun 2011 | 9357 vizualizari

 

Ce ziceti de un peste la cuptor?...BUN! ...Nu?

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii mici
  • 5-6 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • sare
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou a la grec:

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.
2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.

3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.

4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.
Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

23.06.2011, 22:17

Vaaai ce bine arata

horia 1

06.07.2011, 22:03

sunt sigur ca este cu adevarat un deliciu.voi incerca si eu sa fac asa ceva,mai ales ca macroul (proaspat) este pestele meu preferat.iti multumesc ptr. comentariu!

kitty_prettysweet 1

15.06.2012, 08:14

la cate grade ai pus pestele in cuptor? Arata delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu lamaie