Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 7 Oct 2020 | 1958 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele de dovlecei, dar pentru ca absorb prea mult ulei si le vroiam mai usoare, am turnat compozitia intr-o forma mai mare pe care am pus-o la cuptor.
A iesit la fel de buna, dar cu mult mai putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr porumb boabe din conserva
  • 100 gr telemea de oaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor:

Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama  lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa mai adaugam faina. Ungem o forma cu unt si turnam compozitia. Restul de unt il punem deasupra rupt bucatele. Bagam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Scoatem  forma cand compozitia este gata si o rasturnam pe o farfurie. Este buna atat calda, cat si rece servita ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

07.10.2020, 21:50

dantes 1

08.10.2020, 09:47

Rocsi 1

08.10.2020, 20:07

Este bine ca multe retete care ne plac, le putem pregati la cuptor! Arata tare bine aceasta mega chiftea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni