Merluciu cu sos de lamaie

de elucubratiiculinare in Peste, 2 Mar 2018 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merluciu/cod
  • 50 ml ulei
  • 50 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri lapte
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos de lamaie:

Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei. Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca). Se dau la cuptor pentru 40-50 minute.

Intre timp preparam sosul. Amestecam bine faina cu smantana si cu laptele. Apoi adaugam zeama de la o lamaie, vinul si 200 ml apa. Acest sos se pune la foc mic si se amesteca cu un tel, lasandu-se pe foc pana da in clocot. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunt. Cand s-a rumenit un pic pestele, adaugam sosul si mai dam la cuptor pentru 15 minute. Servim cu cartofi natur si ornam cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Peste umplut cu creveti