Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola

de Cristi Roman in Fructe de mare, 28 Oct 2011 | 5030 vizualizari

 

Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc.
Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, si imi aduc aminte ca acum cateva luni am facut o omleta cu spanac absolut legendara.
Iar acum a venit randul carnii de rac. Pai?

 

INGREDIENTE

  • doua oua
  • 100 grame carne rac
  • o mana de rucola
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola:

Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy, insa am zis sa pun racul sa mearga invers la mcul dejun in tigaia de teflon :).

Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.

Pasul 1 - am topit in tigaia de teflon lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac - deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus - in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.

Pasul 2 - Dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).

Pasul 3 - Am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.

Pasul 4 - am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.

Eu am mancat omleta pe o felie de paine din faina neagra de secara, incalzita un pic la toaster.

 

TIPS-URI

1

Nu uitati regula SFANTA cand faceti omlete (sau oua ochi): focul trebuie sa fie mic spre mediu, niciodata mare.

2

Portia = doua oua, deci daca doriti doua portii puneti patru oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

31.10.2011, 10:46

mic dejun pe cinste

aziz 1

01.11.2011, 16:11

eu vreauuuu, am mancat raci si calamari si mi-au placut din pacate nu ma pricep sa-i gatesc ,am incercat calamari si sau facut guma de mestecat i-am fiert de le-au sarit capacele

Cristi Roman 1

04.11.2011, 04:02

nu inteleg de ce i-ai fiert, ca nu trebuie fierti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de unt si usturoi