Midii cu taitei chinezesti

de papabundetot in Fructe de mare, 28 Iul 2013 | 8217 vizualizari

 

Am mai spus si repet ca noua tare ne mai plac aceste mici vietati :) si de cate ori am ocazia nu evit sa le gatesc dar si sa le mananc cu mare placere,si cum pui si porc am tot facut in ultima vreme am zis sa mai schimbam putin meniul cu ceva deosebit,cel putin pentru noi.Daca la toate astea mai adaug ca sunt si foarte gustoase dar se si gatesc extrem de repede comparativ cu alte preparate…mai ca iarasi mi se face foame

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 600 gr carne de midii
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml vin rose de tara (alb nu aveam)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • capere,
  • curry,
  • sos soia
  • taitei chinezesti cu ou
  • amestec de legume chinezesti
  • ulei de masline si ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu taitei chinezesti:

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul la foc. Am scurs apoi printr-o sita legumele si taiteii,am clatit cu apa rece si am pus intr-un castron.Am adaugat putin ulei de susan pentru aroma lui deosebita care mie imi place tare mult.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus usturoiul tocat marunt si l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi curry,si sos de soia mai apoi am pus caperele si midiile spalate bine de tot si am lasat la foc am adaugat si vinul peste midii si zeama de lamaie  si am lasat tigaia pe foc cam 5-7 minute.

Am servit apoi midiile pe pat de taitei chinezesti cu legume. O nebunie de mancare. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb