Nectar de mere si pere

de Ina in Sirop / Compot, 27 Sep 2015 | 16415 vizualizari

 

Cand ai fructe in curte e pacat sa nu te bucuri de ele si in alte moduri decat proaspete.
Este prima data cand fac nectar in aceasta combinatie iar consistenta , gustul, aroma si culoarea m-au multumit pe deplin.

 

INGREDIENTE

  • mere ( indiferent de soi, culoare, arome )
  • pere
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • zahar
  • apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de mere si pere:

Fructele se spala in apa rece si se feliaza , indepartandu-se semintele si casuta acestora ( cotorul ).  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( depinde de cantitatea de fructe pe care o avem ). Sunt gata cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului iar in bucatarie se imprastie miros de mere coapte :X 

Cand sunt fierte, fructele se paseaza in blender apoi piureul il punem iar pe foc cu zahar ( punem cate putin si gustam, in fuctie de cat de dulce dorim sa fie nectarul ) , zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.
Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o galeata cu mere , 1/2 galeata cu pere , 1,8 kg. zahar . La aceasta cantitate de fructe mi-au intrat 10 litri de apa.

2

Cantitatile de zahar si apa depind de calitatea fructelor, dar si de preferintele fiecaruia in ceea ce priveste gustul de dulce si consistenta nectarului.

3

Zeama de lamaie imprima atat aroma, dar impiedica si oxidarea siropului.

4

Din cantitatile mentionate am obtinut cca 20 litri nectar, mai exact 58 sticle a 330 ml. fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

anca_rm 1

28.09.2015, 11:40

ce harnicuta ai fost , foarte bun si sanatos

Gicuta 1

28.09.2015, 13:03

mihaelar63 1

15.10.2015, 09:11

Acum am vazut reteta cand incep sa dau de greu Am ceva mere si pere care sunt in mare pericol . Deci azi : nectar . Multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine