Paine

de lucy2002 in Piine, 15 Noi 2019 | 4931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina 650
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 550 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • un ou batut pentru uns
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

 Drojdia se amesteca cu zaharul.

Peste drojdie adaugam apa calduta.

Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam uleiul si framantam bine . Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet si ferit de curent. Dupa ce aluatul s-a marit in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat si-l framantam putin pentru a scoate bulele de aer. Impartim aluatul in patru parti egale. Luam cate o parte si o modelam. Vom avea patru baghete. Luam doua baghete si le trecem una peste alta , la fel facem si cu celelalte doua. Vom avea doua panici. Acum urmeaza ca cele doua panici sa le trecem una peste alata, le lasam sa creasca si inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut si le presaram cu susan.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 200grade dupa care reglam cuptorul la o temperatura de 180grade. Este gata cand s-a rumenit frumos.

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

17.11.2019, 10:58

frumoasa si gustoasa!

Rocsi 1

17.11.2019, 13:42

Este cea mai buna paine, cea pregatita in casa!

lucy2002 1

17.11.2019, 16:03

Multumesc frumos , tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)