Paine bradut

de claudiaO in Piine, 11 Mai 2017 | 2768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurite zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • lapte pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bradut:

 

Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si elastic. La final, m- am adaugat untul putin cate putin, continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca. 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.

 Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati. Fiecare bucata am modelat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata. Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt, in forma de bradut  si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de mac; am dat tava la cuptor pt cca. 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.

 Din aluatul ramas, am format tot chifle si le-am copt separat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bradut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca