Paine condimentata

de - Andreea - in Piine, 14 Aug 2015 | 4722 vizualizari

 

O paine atit de pufoasa...miez pufos, coaja crocanta...o bunatate a fost !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr )
  • 1 lingura condimente
  • 1 ou
  • sare
  • ulei de masline
  • lapte ( pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine condimentata:

 Eu am folosit un mix de condimente ce contine:  rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel.

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust)  si condimentele. Amestecam usor ingredientele. 

Separat incalzim intr-un ibric laptele si cand acesta este cald (NU fierbinte) il turnam in bolul cu faina si incepem sa framantam . 

Adaugam putin cate putin uleiul si framantam pana ce aluatul a devenit  elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale adaugati putina faina, daca este mult prea tare mai adaugati putin lapte.

Acoperim bolul cu un prosop curat (sau folie de plastic) si dam la loc cald si ferit de curent . Lasam aluatul sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul. 

Dupa acest timp, mai framantam putin aluatul. 

Tapetam o tava cu hartie de copt  si punem aluatul in forma ovala. Crestam cu un cutit cu lama bine ascutita si lasam alte 30 minute la dospit . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem suprafata aluatului cu lapte. 

Dam la cuptorul incins pana ce painea a crescut frumos iar coaja s-a rumenit usor . Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este bine coapta si in interior. 

Scoatem painea din cuptor, o impaturim intr-un prosop si o lasam astfel pana se raceste (daca aveti rabdare, daca nu serviti-o calda cum am facut noi :) )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine condimentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

- Andreea - 1

16.08.2015, 11:47

Andra

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:36

- Andreea - 1

28.08.2015, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa