Paine cu cartofi

de Cofetarul Vesel in Piine, 26 Aug 2017 | 3679 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa, care imi place foarte mult. Aceasta paine este mult mai gustoasa decat cea obisnuita. Va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi fierti in coaja
  • 600 grame faina
  • 300 mililitri apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 50 grame drojdie
  • 1 lingurita de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine. Punem drojdia in apa calda si o dizolvam, apoi turnam treptat in compozitie si amestecam bine cu mana.

Dupa ce am pus toata apa, vom incepe sa framantam aluatul, vom mai pune cate 2-3 linguri de faina pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini. Dupa ce am framantat bine aluatul, il punem intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic. Lasam aluatul la dospit 30 de minute. Apoi formam painea rotunda si o punem intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Punem painea la copt 40-45 minute la 180 grade C.

Dupa ce painea s-a copt, o ungem cu putina apa cu zahar, o acoperim cu un prosop (astfel painea va avea o coaja moale) si o lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ksra marocana