Paine cu dovlecel

de Sylvia in Piine, 1 Iun 2010 | 5127 vizualizari

 

Am facut aceasta paine inspirata fiind de o revista care o prezenta, eu am adaptata aluatul la reteta mea preferata dar am pastrat idee ade pune dovlecel ras in ea.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 350 grame faina alba si 150 grame faina integrala,
  • 2 linguri de fulgi de secara,
  • 250 ml apa,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • o lingurita de miere, 
  • o lingura de ulei de masline ( bio am pus eu ),  
  • sare,
  • o jumatate de dovlecel mic ( zuchinni am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovlecel:

Preparare : asezam toate ingredientele  in masina de facut paine , incepand cu apa, drojdia, mierea, uleiul apoi fainile si secara si la final de tot sarea. Am selectata programul 2 care este programul rapid la mine, de 110 minute. Am pregatit intre timp dovlecel, l-am spalat bine si l-am sters si l-am dat pe razatoare pe forma cea mai fina. La semnalul sonor al masinii de facut paine, cand aluatul este bine framantat adaugam dovlecelul .

 Lasam masina sa isi faca treaba cu terminatul aluatului si copt painea. Dupa 110 minute avem rezultatul.  Am obtinut o paine pufoasa si aromata, cu urme fine de dovlecel in ea. A crescut foarte bine si a fost super buna, o sa repet reteta cu siguranta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

01.06.2010, 16:43

5 furcu sylvia super cu dovelac nu am facut ,arata tare bine

Sylvia 1

02.06.2010, 12:41

Ma bucur ca ve place sa testatti reteta ca iese foarte buna

alinutzika 1

19.07.2011, 16:45

maine o s-o incerc cu siguranta

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat