Paine cu masline

de mihasara in Piine, 9 Oct 2015 | 3332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 370ml apa
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

  1. Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
  2. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
  3. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
  4. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
  5. Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
  6. Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
  7. Setam cuptorul la 220 de grade.
  8. Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
  9. Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
  10. Dam la cuptor pentru 40 de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.
  11. O lasam sa se raceasca invelita intr-un prosop de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline