Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 10785 vizualizari

 

este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de faina
  • drojdie cat 2 nuci mai mari
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bio:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit se imparte coca in doua si se mai framanta fiecare bucata si se mai lasa la dospit o jumatate de ora.

Se intinde ficare paine in tava tapetata cu gris pentru a nu se lipi coca. Se ung cu o rosie taiata pe jumatate si se fac floricele cu dosul unei furculite.

Se da la cuptorul pe vatra aprox. 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Cantitatie pot fi micsorate in functie de cata paine doriti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Teo 1

21.01.2010, 00:27

Si eu sunt o fire vesela si port cu mine umorul; imi place sa fac ''haz de necaz'' si sa trec mai usor uneori peste situatii mai dificile.

silvi0ara 1

14.02.2010, 22:55

Minunata painica facuta in casa.Iar acum se gaseste si la noi pe piata faina bio,e un pic mai scumpa,dar asta este.

nadina73 1

04.10.2010, 01:36

super ma dor ochi la cat am citi aicifelicitari PapaBun si Teo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu ceapa