Paine impletita, cu mix de seminte

de Andra_Constantinescu in Piine, 2 Feb 2018 | 2999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 lingurita sare
  • 50-100 ml ulei
  • 320 ml apa calda
  • 50-100 g de extra faina pentru framantat
  • 50 g mix de seminte (seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in si de susan)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
  • 20 g mix de seminte pentru presarat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mix de seminte:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa asa pentru 10-15 minute, dupa care se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa calda. Se amesteca totul si se framanta pe masa de lucru unsa cu ulei si presarata cu faina. Se mai adauga faina daca este necesar, iar cu uleiul se ung mainile pentru a manevra aluatul mai usor.

Dupa ce coca nu se mai lipeste de maini, se incorporeaza semintele.

Se imparte coca in trei si se formeaza din fiecare parte cate un baton lung (se roteste intre maini).

Se impleteste painea, capetele bagandu-le sub aceasta.

Se aseaza painea pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca la loc cald, in acelasi timp dandu-se drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Dupa ce painea a crecut, aceasta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte pe ea. Se introduce la cuptor pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3