Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)

de xana in Fructe de mare, 3 Ian 2014 | 2994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 creveti cu crusta(eu am folosit 5 cu crusta si cativa gata curatati)
  • 3-4 felii de paine alba(sau cat credeti necesar pentru o portie)
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri cu lapte
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • coriandru(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão):

Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au fiert si indepartam crusta crevetilor.

Painea se faramiteaza bine si i se adauga laptele si apa in care au fiert crevetii, atat cat sa se inmoaie bine, fara a fi prea lichida.

Intr-o oala punem putin ulei de masline, foaia de dafin, usturoiul pisat si toti crevetii si lasam la calit la foc domol, avand grija sa nu prajim prea tare usturoiul, 3-4 minute sunt suficiente. 

Optional, scoatem 2-3 creveti pentru a-i pune deasupra la final, indepartam foaia de dafin, apoi adaugam painea si amestecam bine. Punem sare si piper dupa gust. Spargem oul deasupra si iar amestecam bine cat sa omogenizam painea cu oul, cam 2-3 minute.

Puteti adauga putin coriandru proaspat si este gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

03.01.2014, 20:08

interesant

Lia_ 1

03.01.2014, 21:33

acolo se mananaca mult din fauna marina; n-am mai auzit de asa ceva o fi bun

xana 1

03.01.2014, 22:38

Multumesc. Buni, asa e, are gustul destul de puternic a creveti. Mie personal imi place, dar nu fac prea des.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Calamar pane in cosulete de paine