Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n in Dulciuri, 24 Apr 2024 | 826 vizualizari

 

Cui nu ii plac papanasii? Pufosi, dulci, garnisiti cu smantana si dulceata buna de casa, cuceresc orice pofticios.
Dintre retetete traditional romanesti, papanasii cu dulceata sunt apreciati si pe meleaguri straine. 
Pentru reteta de Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci, oua, zahar, faina, praf de copt, smantana si dulceata pentru servit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 ou de gaina
  • 200 - 220 gr faina de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pasta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 gr zahar (eu am folosit sirop de agave)
  • 400 gr smantana grasa, fermentata
  • dulceata la alegere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc:

Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa de vanilie. Amestecati bine, bine, pana se uniformizeaza compozitia. Daca doriti mai dulci, suplimentati zaharul.

Se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Nu framantati excesiv. Pudrati aluatul cu faina. Nu mai adaugati faina, chiar daca vi se pare lipicios, ne dorim sa iasa pufosi si sa se simta gustul de branza, nu cel de faina.

Aluatul se intinde pe un blat infainat, se decupeaza discuri. Din fiecare disc, se decupeaza mijlocul cu un capacel. Eu i-am facut mai micuti ca sa iasa mai multi :)))

Se lasa pe blat aproximativ 15 minute, apoi se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei.

Se lasa putin la temperat, apoi se garnisesc cu smantana (o puteti indulci daca vreti) si dulceata la alegere.

Eu am folosit dulceata de afine de padure, un deliciu.

Poti incerca si reteta de Papanasi din gris, Papanasi cu dulceata de capsuni sau varianta de Papanasi muntenesti.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

nu folositi branza de vaci foarte uscata.

2

amestecati bine sa se preseze bine branza, altfel la prajit papanasii nu vor iesi fini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

laura_n 1

25.04.2024, 20:03

Nimic nu rezista pe a doua zi la mine ) Multumesc!

Rocsi 1

27.04.2024, 19:33

Cui nu ii plac papanasii, mi-i poate da mie! Ii ador, este una din placerile mele, dar ii ocolesc si mananc rar, ca na!

RODIMUR 1

30.04.2024, 16:06

Arată excelent...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti