Pasca fara aluat cu ciocolata

de marianascarlat in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 8572 vizualizari

 

Dintre toate retetele de pasca pe care le-au postat fetele plus reteta de pe plicul de intaritor de branza, am ales sa fac o combinatie intre pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, tot in nadejdea ca o sa manance si mofturosul de Alex.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 250 g crema de branza mascarpone Delaco
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un pachet intaritor pentru branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 100g stafide
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • esenta de rom pentru stafide
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g unt
  • Pentru decor:
  • bomboane cu arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si iaurtul care erau si ele la temperatura camerei. Am adaugat intaritorul, 2 linguri de faina si doua de gris si la urma stafidele puse in esenta de rom. Cand toate ingredientele au fost adaugate, am turnat toata compozitia intr-o tava de 26 cm diametru, unsa cu unt si tapetata cu faina pe care am bagat-o in cuptorul incalzit la 160 de grade, Dupa 45-50 de minute am facut proba cu scobitoarea si am mai lasat inca vreo 10 minute Pasca in cuptor, pentru ca nu era suficient coapta.

Intre timp am topit pe baie de aburi ciocolata cu untul. Le-am amestecat bine si am lasat ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi am turnat-o peste pasca scoasa din cuptor, racita cat de cat si pusa pe un platou. Am facut traditionala cruce din bomboane cu arahide. Am lasat sa se raceasca si apoi am bagat-o la frigider.

Cam atat. Va invit la o portie de pasca fara aluat si cu ciocolata!

 

TIPS-URI

1

Dupa ce este scoasa din cuptor compozitia se mai lasa un pic.

2

Cand am sa o tai o sa fac si o poza cu sectiunea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza