Paste cu piept de pui şi sos de smântână

de diaconta in Paste, 2 Oct 2014 | 12015 vizualizari

 

Aveam poftă de nişte paste, aşa că am pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna. Se pregătesc destul de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste scoici
  • Un piept de pui cu os,aproximativ400 g
  • 100 g cascaval Mozzarella
  • Sare,piper,boia iute,rozmarin
  • Ulei
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de pui
  • 250 g smântâna
  • 100 g parmezan
  • Marar verde
  • Sare,piper alb
  • 2 caţei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui şi sos de smântână:

Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.

Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la sos.

Feliile de piept de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill. Dupa ce s-a racit putin ,l-am taiat fâşii.

Intr-o tigaie am pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa aromatizeze untul.

Am pus o lingura de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am condimentat.

Pastele le-am fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.

Intr-un vas pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si deasupra un strat generos de mozzarella razuita.

Se pot însa amesteca pastele cu sosul,pieptul si  mozzarella si apoi sa se puna în tava.

Am pus tava la cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.

Se servesc calde.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui şi sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste ''Alfredo''