Paste cu sos de rosii si ciuperci

de cristeena20 in Paste, 23 Apr 2014 | 7034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet paste tagliatelli
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica, 3 catei de usturoi
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1 cutie ciuperci champignon
  • pasta de rosii (2 linguri)
  • sare, piper,putin zahar, busuioc verde, oregano uscat
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si ciuperci:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi).

Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin si o calim in ulei de masline,pana se inmoaie (s anu se arda) si adaugam usturoiul pisat. Adaugam rosiile cherry taiate in jumate si saltam . Adaugam dupa cca 3 minute rosiile din conserva tocate marunt (cubulete) si adaugam din sucul de la ele (sau pasta de tomate) . Lasam sa fiarba sosul cca 10 minute, pana se inmoaie rosiile cherry  si se intrepatrund gusturile. Adaugam oregano uscat, sare, piper, zahar si busuioc verde tocat .

Adaugam apoi ciupercile din conserva, scurse de apa si le mai lasam cca 5 minute sa fiarba toate impreuna. 

Pastele fierte se scot cu o lingura pentru paste din oala intr-un vas si se stropesc cu putin ulei de masline . Turnam sosul deasupra si tocam iar busuioc verde (cu generozitate). Amestecam bine si cand servim razuim parmezan deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta al aglio, olio e .....chilli