Pizza cu blat de paine toast

de Andra_Constantinescu in Pizza, 23 Aug 2017 | 4403 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Adi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-cu-blat-de-paine-toast-65417.html. La blat am dublat cantitatea de lapte si numarul de oua deoarece am facut cum a zis Adi prima data, dar am turnat compozitia in tava si mi-am dat seama ca nu se vor inmuia toate feliile de paine, asa ca am mai facut inca una si de data aceasta am uns feliile de paine cu o pensula. Blatul a iesit un pic mai moale (dar pe alocuri si crocant), deci cel mai bine era sa am rabdare de la inceput si sa ung painea cu pensula...sau voi puteti pune 3 oua si 6 linguri de lapte.
Ingredientele pentru topping sunt diferite fata de cele ale lui Adi, iar compozitia pe care am turnat-o pe deasupra pizzei nu se regasete in reteta lui, ci este o compozitie pe care eu o prepar de obicei la pizza, numai ca de data asta am pus lapte in loc de apa.
Una peste alta a fost foarte buna, iar fetitei mele, culmea, i-a placut blatul acela moale :D
Daca mai aveam si hartie de copt si nu se lipea blatul de tava era perfect. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 felii de paine toast
  • 4 oua
  • 8 linguri lapte
  • Topping:
  • 250 g sunca
  • 1 ardei Kapia
  • 150 g ciuperci champignon
  • 7 masline fara samburi
  • 125 g mozzarella mini
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ketchup dulce
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putina sare
  • putin piper negru macinat
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de paine toast:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de tava). Se amesteca ouale cu laptele si se unge painea cu ele. 

Sunca se taie patratele si se presara peste blat.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se taie grosier si se adauga peste sunca.

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun in tava, apoi se adauga maslinele feliate si bulgarasii de mozzarella mini.

Intr-un castron se pun ouale, laptele, ketchupul, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putina sare si putin piper negru macinat. Se amesteca totul si se toarna peste pizza. Se da tava la cuptor pana cand ciupercile si ardeiul sunt bine patrunse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de paine toast" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos