Pizza pufoasa de casa

de in Pizza, 7 Dec 2013 | 4641 vizualizari

 

Tare apetisanta!

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata(25g)
  • aprox. 600 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 200 ml apa rece
  • 2 linguri ulei
  • sos de tomate
  • oregano, sare
  • 2 oua
  • salam, bacon,masline, carnaciori,rosii, ciuperci etc
  • cascaval
  • unt sau ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa de casa:

1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam deopate cateva momente

2.Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc. Adaugam sarea si zaharul si apoi alternativ apa rece si cea calda(in care am dizolvat drojdia) si framantam un aluat elastic. (daca e nevoie mai adaugam faina sau apa pana iese un aluat nelipicios)

3.Spre final adaugam si uleiul pentru a ne ajuta sa framanatam aluatul mai usor.

4.Cand am terminat de framantat, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospsit la caldura cca. 2 ore.

5. Intre timp tocam tot ceea ce vrem sa punem pe pizza: salam, carnaciori, masline etc.

6.Tapetam tava de la aragaz cu unt/ulei si faina si intindem aluatul uniform. Il ungem cu sosul de tomate in care am pus oregano si adaugam: salam, bacon, masline, gogosar, rosii taiate marunt, ciuperci,porumb etc. De toate dupa bunul plac!

7. Batem cele 2 oua cu putina sare si le punem deasupra.

8.Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam la copt cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place.

9.In ultimele 10 minute punem si cascaval dat pe razatoare( cat de mult :D)

Pizza facuta in casa e cea mai buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune lapte in loc de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton (varianta mea)