Placinta cu ceapa verde

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 5120 vizualizari

 

Multumesc Dya ptr inspiratie...Am plecat de la reteta ei , schimband cate ceva ...A iesit o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 125 ml apa
  • sare
  • zahar

Pentru umplutura :

  • 250 gr branza caciotta
  • 3 fire ceapa verde
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • sare ( depinde de cat de sarata este branza)

In plus :

  • 1 ou ( pentru uns )
  • 3 flori de dovlecel
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde:

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit . 

Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam usor ingredientele adaugand putin cate putin uleiul .

Incepem sa framantam aluatul pana va deveni nelipicios . 

Il punem sub forma rotunda in bol, acoperim cu un prosop curat si lasam la loc cald la dospit pana ce isi va dubla volumul ( circa 1 ora) .

Intre timp, punem intr-un bol branza data prin razatoarea mare, ceapa spalata si taiata rondele , ouale usor batute , smantana si sare dupa gust .

Amestecam bine toate ingredientele.Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii . 

Cand aluatul a crescut , il mai framantam putin si il punem pe planul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unui sucitor , intindem aluatul sub forma rotunda. 

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt . 

Asezam aluatul in tava lasand marginile in afara. Turnam compozitia de brinza si acoperim cu marginile aluatului. 

Ornam cu flori de dovlecel si ungem aluatul cu ou . 

Incingem cuptorul la 180 grade si cand acesta s-a incins punem tava cu placinta. 

Este gata cand placinta este usor rumenita pe margini . 

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . 

Este totusi la fel de buna si calda si rece. 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Caciotta o puteti inlocui cu cas sau telemea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartine de castravete cu branza si smantana