Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 10413 vizualizari

 

Aceasta placinta o mancam de cand eram foarte mica.Imi amintesc ca o facea bunica mea si ii spunea "VARZAR".Nu stiu de ce avea acest nume deoarece placinta nu contine varza.Atunci nu ma omoram dupa placinta,ma miram cum pot manca parintii mei atatea buruieni si sa le mai si placa.
Ieri am fost la mama si o avea deja scoasa din cuptor,inca fierbinte.
Am fost foarte impresionata de gustul delicios al placintei.
Cand am ajuns acasa am facut si eu doua tavi.
Imi pare rau nu mai am nici o firmitura,s-a mancat toata.Dar va recomand reteta tuturor celor care iubiti "buruienile".

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • un cub drojdie
  • o lingurita zahar
  • putina sare
  • 300 g faina
  • apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • un kg cas de oaie
  • 2 legaturi marar
  • 4 legaturi cozi de ceapa
  • 4 oua
  • sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde:

La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit.

Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine toate ingredientele.Am uns doua tavi cu ulei de masline si am pus aluatul dospit dupa ce l-am impartit.

Am impartit umplutura si am pus-o in tavi peste aluatul dospit.

Se lasa inca 10 minute sa creasca si se da la cuptor la foc mediu.

Se serveste calda,simpla sau cu smantana.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

05.06.2011, 14:43

Ce dor mi-a fost de tine Onesta!!
Si eu m-am copt de cald mai ales ca am facut si racitura .Deci nu prea am avut minte

kamy 1

05.06.2011, 19:40

place tare

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:27

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza si chimen