Placintele sarate

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2020 | 3062 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1/2 lingura sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu,
  • 150 g cascaval afumat,
  • 400 g ayran sau chefir,
  • cca 350 g mezel,
  • 2 fire de ceapa verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele sarate:

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.

Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.

Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura, adaugati un ou si 2 linguri de pesmet si va ies niste chiftelute delicioase. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval