Platoul "lenesului"

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2013 | 7096 vizualizari

 

Rapid, gustos,,, in miros de toamna rece!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pastrama de oaie
  • 3 bucati de fleica de porc
  • 500 g ficatei de pui
  • 300 g carnati de casa
  • 400 g cartofi copti
  • 100 g unt de casa (optional)
  • 200 g telemea de oaie (optional)
  • mamaliguta dupa placul fiecaruia
  • mujdei de usturoi pentru servit
  • condimente: busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platoul "lenesului":

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la copt intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei. Ii lasam 10 minute, cat sa se patrunda usor si apoi ii condimentam bine cu busuioc, rozmarin, sare si ardei iute pudra. Din acest moment, ii lasam sa se rumeneasca usor, fara a mai amesteca printre ei. Intre timp pregatim mamaliguta. Cand totul este gata, asezam carnea impreuna cu cartofii pe un platou, si, servim totul cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Optional se pot adauga unt si branza de oaie. POfta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatile, dar si carnea folosita, pot varia in functie de preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platoul "lenesului"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

21.10.2013, 16:37

Cleme )))

diaconta 1

22.10.2013, 23:31

parca mi-a venit asa o ...leneeeeeeeee)) pot sa ma asez la masa?

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 08:29

Da, da! O repetam!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pipote cu ciuperci