Pogaci cu jumari

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2011 | 6225 vizualizari

 

Un aperitiv care noua ne place foarte mult, mai ales cald.....

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina  
  • 200 gr jumari
  • 200 gr untura
  • 4 galbenusuri
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 400 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.

Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Suprafata de lucru o presaram cu faina , aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede ).

Dupa ce ne-am descarcat nervii pe aluat presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata (cum nimeriti ...) . Impaturim , latura dinspre noi o ducem pana la mijlocul aluatului , latura opusa ei o aducem peste latura pliata pana o acoperim . Acum latura din dreapta o aducem pana la mijloc apoi peste ea pliem latura din stanga. Am pliat si intindem aluatul iarasi la grosimea de 1 deget .

Concluzie :Intindem aluatul de 3 ori una dupa alta dupa ce am pliat , apoi la a 4 -a intindere lasam aluatul de 2 degete grosime , o crestam la suprafata cu un cutit si apoi o decupam . Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute(180 grade) apoi reducem intensitatea focului la 150 de grade C.

Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra, bine rumenite.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii