Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure

de diaconta in Dulciuri, 10 Aug 2013 | 6935 vizualizari

 

Stiţi cum se spune,când te străduieşti mai tare,atunci rezultatul nu este cel aşteptat.Cum am avut musafiri dragi,am vrut un desert deosebit.Nu am fost mulţumită pe deplin dar eu zic că e o prăjitura foarte gustoasă.Acuma musafirii mei o să-şi spună şi ei părerea ,sper că nu va fi una făcută doar cu amabilitate.Blatul este unul ciocolatos,apropiat de cel al negresei,combinat cu un piure de castane foarte aromat ,glazură şi o cremă şi sos răcoritor de fructe de pădure.Având în vedere temperatura care se apropia vertiginos de 40 de grade,cred ca rezultatul e mulţumitor.Iţi cam trebuie curaj să porneşti cuptorul pe căldura asta.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g unt
  • 170 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri cherry angelli
  • 1 lingura frisca lichida
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • Sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piure de castane

Pentru glazura:

  • 250 g ciocolata 52% cacao
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • O lingura miere de albine

Pentru crema:

  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 1 plic crema fructe de padrure Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru sosul de fructe:

  • 300 g mure si zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure:

Am pregatit mai întâi blatul .

Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao.

Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de cherry angelli., iar dupa ce s-a mai racorit ghimbirul razuit.

Ghimbirul da un gust foarte racoros blatului, mai ales combinat cu ciocolata.   

Untul l-am mixat cu zaharul,cum am putut având în vedere ca mi s-a stricat mixerul.

Totusi am reusit sa fac o crema de unt în care am adaugat pe rand cele 5 oua mixând dupa fiecare.

Am pus apoi în crema de unt amestecul de ciocolata racit si cele doua linguri de iaurt.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am încorporat-o în compozitia de unt si ciocolata.

Am pus amestecul într-o tava tapetata cu hârtie de copt(38x25 cm).

Puteti sa folositi o tava mai mica si va iesi un blat mai înalt.

Am preâncalzit cuptorul la 180  de grade.

Crema mascarpone am amestecat-o cu piureul de castane si am pus cu lingura deasupra blatului.

Am amestecat putin cele doua compozitii.Cam greu pentru ca era un amestec foarte cremos.

Am pus tava la cuptor pentru 25 de minute.

E util sa verificati cu o scobitoare când este copt blatul.Incercati sa gasiti o portiune unde este doar blat fara crema.

Am lasat blatul sa se raceasca,apoi l-am  porţionat.

Am pregatit glazura.

Am pus toate ingredientele pe baie de aburi,am lasat sa se raceasca si am pus deasupra blatului.

Pentru crema am mixat frisca cu 2 linguri de zahar pudra si crema de fructe de padure.

Am pus deasupra fiecarei bucati de prajitura câte un moţ de crema.

Pentru sosul de fructe,am amestecat fructele cu zahar ,le-am pasat cu blenderul iar apoi le-am trecut prin sita sa elimin semintele.

Am amestecat cu doua linguri de amidon si am pus sa fiarba pâna când compozitia s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca si l-am servit cu prajitura.

Ce mult am scris,nici macar nu-i asa complicat de facut.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 22:55

arata superb

diaconta 1

27.10.2013, 08:22

Krysty,o prajitura minunata ca si gust dar mi-a placut mult si aspectul

Carmen 1

06.04.2015, 10:02

bun, bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de castane