Prajitura cu jeleu de fructe

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 3497 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara
Fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 200 g biscuiti maruntiti fin,
  • 100 g unt sau margarina moale,
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura
  • 200 g smantana,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul de caise
  • 250 ml nectar de caise,
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi
  • 5-6 kiwi coapte,
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure,
  • un plic de gelle-tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de fructe:

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila.

Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.

Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul,amestecand continuu.Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza.Se da la rece 15 minute.

Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin.La fel  se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi,pe foc pana incepe sa clocotesca.Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.

Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina.Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.

Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii.De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi                                     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si capsuni