Prajitura cu miere de albine

de MonaMimi in Dulciuri, 8 Oct 2015 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 4 linguri miere
  • 180 g de zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 80 g margarina
  • cateva linguri de lapte pentru omogenizarea aluatului
  • crema:
  • o cana lapte
  • 150 g zahar
  • 1 ;ingura de miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt 80% grasime
  • esenta vanilie
  • gem acrisor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in 6 buc bucati din care facem 6 foi.Intindem foile( direct pe hartie de copt)cat mai subtiri, le intepam cu furculita inainte de a le introduce in cuptor.Cand se rumenesc usor pe margini sun gata coapte Crema:Laptele zaharul si mierea se pun pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam continu pana se ingroasa bine ,lasam la racit atunci cand a ajuns doar caldut adaugam esenta de vanilie si untul ,mixam pana devine o crema spumoasa.Asamblare: Prima foaie se acopera cu crema ,apoi acoperim cu a doua foaie pe care punem un strat de gem, acoperim cu a treia foaie pe care o acoperim cu crema ,punem deasupra a patra foaie o ungem cu un strat de gem,acoperin cu a cincea foaie pe care o acoperim cu restul de crema ,punem ultima foaie.Punem o greutate  peste foi si dam la rece pana a doua zi.Inainte de a proportiona prajitura o pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Reteta este cu patru foi, dar eu am o tava mai mica si mi-au iesit 6 foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ina 1

11.10.2015, 13:04

O prajitura delicioasa

diaconta 1

11.10.2015, 13:08

Dupa mine ,e cea mai buna prajitura din cate exista
Eu am o reteta fara lapte in compozitia foilor.Se pastreaza si se inmoaie mult mai bine

miki_a 1

05.05.2016, 09:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine