Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

de Bucataras in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 31955 vizualizari

 

Pentru reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite, iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet, si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare.
Sunt atat de bune aceste gogosi, incat trebuie sa vezi care e reteta noastra.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

  • 500 ml lapte
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita - coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita - extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite:

Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

  • Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
  • In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate.
  • Cand drojdia s-a activat,  adauga laptele cu drojdia.  Adaug putin cate putin si incorporeza faina.Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga  putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
  • Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul.
  • Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie. Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. 
  • Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.
  • Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile!
  • Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.
  • La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.

 

Daca preferi varianta fara prajire, incearca Gogosi la cuptor, iar pentru varianta rapida, o sa-ti prinda bine reteta de gogosi pufoase turnate cu lingura

Ce zici de aceste delicioase Gogosi cu ciocolata?

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:09

Calde sunt tare bune!

Oana 1

25.10.2016, 11:23

Ma bucur ca va plac! Adevarul e ca au iesit super pufoase si buneeee! Minunate!

dantes 1

21.02.2019, 09:45

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort Kiev