Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

de dakris in Prajituri, 24 Mai 2012 | 243160 vizualizari

 

 Dintre prajiturile de casa pe care le faceau mamele in copilarie, pe primul loc cred ca se afla Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura.
Moale, pufoasa, aromata, cu sau nuci, oricand o bucurie pentru papilele gustative.
Pentru Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura ai nevoie de doar cateva ingrediente simple: oua, unt, faina, zahar, lapte si nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura
  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuci (optional)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura:

Iata cum se prepara Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

Se pun intr-o cratita laptele, untul sau margarina, zaharul si cacaua, se dau intr-un clocot, apoi se pune amestecul la racit. 

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia de mai sus racita si nucile taiate bucatele. Se rastoarna intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 minute, la foc mediu.

Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).

Se portioneaza rece.

Prajiturile copilariei sunt cele mai bune, ne amintim cu drag de Nucile umplute pregatite de mama, de Prajitura Cremsnit sau de celebra Prajitura Albinita.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (24)

dakris 1

18.01.2013, 19:02

Multumesc pt sustinere, Caludia!

cristinamatei97 1

12.03.2017, 21:32

Ii mai trebuie destula faina, altfel as iesi prea subtire cum ai scris in reteta

Viorica VioricaMarin 1

25.04.2019, 19:39

Religioase retetedelicioase retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa - Philips multicooker