Reteta de vinete pane cu sos de rosii

de Bucataras in Mancaruri de post, 8 Apr 2024 | 590 vizualizari

 

Andra Mihail ne-a pregătit o rețeta grozavă de post: Vinete pane cu sos de roșii.
Crocante și bune, te vor cuceri de la prima bucățică.
Pentru rețeta de vinete pane cu sos de roșii sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, făină, bere, pesmet, sos de roșii, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de vinete pane cu sos de rosii
  • 1-2 vinete
  • făină
  • bere fără alcool
  • sare și piper
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • pesmet sau panko
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • sos de roșii
  • busuioc proaspăt
  • muguri de pin (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de vinete pane cu sos de rosii:

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:

 Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie.
Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii subțiri și presărați-le cu sare. Lăsați-le să stea timp de aproximativ 30 de minute pentru a elimina amăreala. Apoi, clătiți-le sub apă rece și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.

Într-un bol, pregătiți amestecul de tăvițe. Combinați făina cu berea fără alcool, sare, piper, praf de usturoi și boia dulce. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă.

În alt bol, puneți pesmetul sau panko-ul.

Încălziți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie adâncă.

Pregătiți vinetele pentru pane: treceți fiecare felie mai întâi prin amestecul de făină și bere, apoi prin pesmet sau panko.

Prăjiți vinetele în uleiul încălzit până devin aurii și crocante. Așezați-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru sosul de roșii, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți usturoiul mărunțit până devine auriu. Adăugați sosul de roșii și busuiocul proaspăt tocat. Lăsați să fiarbă timp de câteva minute pentru a se îngroșa ușor.

Serviti vinetele pane alături de sosul de roșii, presărat cu muguri de pin dacă doriti. Poftă bună!

Vezi si reteta de Evantai de vinete cu rosii, la cuptor.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de vinete pane cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu usturoi verde