Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie

de Miha in Prajituri, 20 Apr 2024 | 784 vizualizari

 

De ce prajitura simpla cu crema de vanilie? Pentru ca e chiar simpla :))) E simpla incepand cu modul de preparare, continuand cu modul de prezentare si terminand cu… mancatul :)))
Am folosit crema de vanilie ce am facut-o si la Cremsnit si un blat simplu de pandispan. De ornat n-am ornat-o in nici un fel fiind facuta fara pretentii pentru cei de-ai casei. Treaba cu mancatul e deja poveste :))
Pentru Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, lapte, unt si amidon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:

Cum se prepara Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie:

Blat:

 Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

 Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

 Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti, pe orizontala.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

Va mai recomandam si Prajitura cu nuca, e cea mai buna din lume :D dar si reteta de Prajitura Diplomat este una dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi

Si dupa ce am terminat cu toate treurile eu zic sa ne relaxam la o Limonada fara zahar, rece si sanatoasa.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti zahar aromat cu lamaie puneti zahar simplu si aromati blatul dupa cum va place, cu vanilie sau rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si rapida de prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera